image
Postanite Turistički ambasador Trebinja

Ako ste ikad poželjeli da date svoj doprinos razvoju Trebinja i njegove okoline, promovišete sve ono zbog čega ga vrijedi posjetiti i uz to ostvarite prihode, sada imate tu mogućnost!


Promocijom turističke ponude imate mogućnost ostvariti i prihode na osnovu realizovanih rezervacija.  • Možete početi čak i bez novca!     
  • Radite kad hoćete i koliko hoćete!   
  • Vaša kancelarija može biti bilo gdje!

Ko može postati turistički ambasador Trebinja? 

Svako. Bilo da živite u ovom gradu ili ste iz njega davno otišli, bilo da ste turista kojeg je ovaj grad osvojio i željeli biste drugima prenijeti svoja iskustva i doživljaje i od toga profitirati, bilo da ste vodič, posrednička agencija, travel bloger, smeštajni objekat, vlasnik turističkog, medijskog ili bilo kog drugog sajta koji posećuju ljubitelji putovanja,…

Registracijom preko ovog linka postajete affiliate partner (ili promotivni partner) Turističke organizacije Trebinja. Početkom svake godine, opština Trebinje zajedno sa turističkom organizacijom će proglasiti "Turističke ambasadore Trebinja". Tu titulu će ponijeti oni promotivni partneri koji budu dali svoj najveći doprinos promociji našeg grada. 

Šta mogu promovisati kao affiliate partner? 

U sistemu imamo ture namijenjene domaćim i stranim turistima.  Na ovom linku možete pogledati trenutnu ponudu. Ture se mijenjaju sezonski tako da nisu sve ture uvek vidljive. Kada se registrujete u sistem imaćete mogućnost da kreirate linkove tura, destinacija u Trebinju (Trebinje, Sunčev grad, Orjen i manastir Tvrdoš) ili samo neke teme (tipa adventure ture, vinske ture i sl.). Ako ste vlasnik sajta, imaćete mogućnost da preuzmete kod koji možete ugraditi na vaš sajt i imati pretraživač tura i rezultate pretrage u okviru vašeg sajta. U ponudi su ture koje se odvijaju na destinaciji ali i ponude agencija iz regiona koje nude ture ka Trebinju. 

Kako mogu zaraditi promovišući ture i destinacije?

Postoje dva načina da nam se pridružite:

  1. Već danas se možete registrovati na ovom linku gde ćete sami definisati svoje pristupne parametre i ispratiti uputstva (koja će vam stići na mail), kako da kreirate linkove tura, destinacija, ili teme tura koje biste promovisali a zatim te linkove promovisati kroz vaše objave, tekstove ili na bilo koji drugi način.
  2. Affiliate partner možete postati po automatizmu prilikom prve rezervacije neke ture na ovom sajtu Turističke organizacije Trebinja. Time se automatski registrujete i na mail će vam stići specijalni link ture koju ste rezervisali, pristupni parametri za administrativni panel gdje ćete i sami moći krerati promotivne linkove i za druge ture ili destinacije. Specijalni link koji ćete dobiti u mailu, možete dijeliti svojim prijateljima pozivajući ih da vam se pridruže na putovanju.

Kroz administrativni panel ćete pratiti da li je neko preko vašeg linka rezervisao putovanje i statuse rezervacija.

U mailu koji ćete dobiti će biti i link za pristup FB grupi gde možete pitati sve šta vas zanima i pratiti naše preporuke za promociju, nove programe i sl.

Šta treba da radim da bih ostvario proviziju?

Vaš posao je da svojim prijateljima i pratiocima dijelite link ture (destinacije ili teme ture) i podstaknete ih na rezervisanje. Za uputstva, pomoć i svaku vrstu podrške stojimo vam na raspolaganju kroz Facebook grupu.

Bolje rezultate ćete imati ako:

  • Poznajete digitalni marketing i umijete da kreirate vizuale i tekstove kojima ćete promovisati destinaciju, turu ili izabranu temu putovanja 

  • Imate publiku koja vas prati na instagramu, Facebook-u, TikTok-u
  • Ako imate svoj travel blog i ako u tekstove ubacite linkove destinacija ili tura koje želite promovisati, možete ostvarivati prihode u budućnosti uz jedini trud da i dalje promovišete svoje tekstsove.

  • Ako ste vlasnik nekog medijskog sajta, sajta koji promoviše neku destinaciju, vrstu turizma ili sl. na svom sajtu možete postaviti i pretraživač tura i izabrati ture koje želite da budu vidljive i promovišete na vašem sajta
  • Ako ste pružalac usluga na destinaciji, možete na svom sajtu kao i na društvenim mrežama promovisati cjelokupnu ili djelimičnu ponudu (koja ima veze sa vašim uslugama) i tako dati svoj doprinos boljoj promociji tih tura


Provizije

Provizija za većinu tura je 7% od osnovne cijene aranžmana dok ćete za neke skuplje programe imati i nešto niže provizije ali ne niže od 5%. Provizije se ostvaruju samo za realizovane rezervacije. (Dakle gleda se vrijeme putovanja, odnosno realizacije a ne vrijeme rezervacije).

Klijenti rezervišu preko vašeg sajta ali usluge plaćaju direktno organizatoru. Time ste pošteđeni bilo kakve papirologije i administracije. Ne morate biti registrovana posrednička agencija!

Ako ste fizičko lice, provizije ne možete unovčiti već iskoristiti za neko buduće putovanje organizatora iz Trebinja.
U tom slučaju vaši prihodi će biti prikazani u vašem E-novčaniku u nalogu u kojem ćete pratiti i rezervacije. Novac vam ne može biti isplaćen direktno ali ga možete iskoristiti za neko naredno putovanje organizatora iz Trebinja, tako što ćete zatražiti da vam se izda vaučer u iznosu ostvarenih sredstava i za iznos tog vaučera vam može biti umanjena cena aranžmana za putovanje ili izlet na koji želite krenuti.

Ako ste pravno lice (preduzetnička radnja, DOO firma i sl.)
i možete fakturisati usluge promocije, digitalnog marketinga i sl. zarađeni novac vam može biti isplaćen na račun firme. To može biti na mjesečnom nivou za rezervacije ostvarene u prethodnom mjesecu, ili kvartalno, po dogovoru. 


Da li imam uvid u rezervacije?

Da, imate uvid u rezervacije ali ne možete vidjeti imena putnika i njihove lične podatke (mail, telefon) zbog zaštite njihovih podataka. Ono što ćete moći pratiti su brojevi rezervacija, ture, visina provizije, status rezervacije.


Cookies - praćenje IP adresa

Naš softver pamti „cookies“ 90 dana. To znači da neko dođe preko vašeg linka i ne uradi odmah rezervaciju ali dođe ponovo na stranicu ture ili destinacije posle dva ili skoro tri meseca (sa istog uređaja) i tek tad uradi rezervaciju, vama će se pripisati provizija ako dođe do realizacije rezervacije. 


Kako da budem siguran da je rezervacija nije realizovana ako je konačan status iste STORNO ili NO SHOW ili sl? 

Ukoliko se desi da organiaztor označi da klijent nije bio na turi kako bi eventualno uštedeo na plaćanju provizije, uveli smo uveli „kontrolni mehanizam“  koji se sastoji u tome da klijenti posle ture dobiju mail da ocijene turu i napišu komentar (i time potvrde da su bili ili nisu bili na turi). Ako se desi da nam klijent potvrdi da je bio na turi a organizator označi da nije bio, nama je tada softver boji tu rezervaciju u crveno i to je znak da moramo stvari provjeriti. Tada provjeravamo prvo kod nas u sistemu, zatim sa organizatorom i na kraju i sa klijentom.
Ova situacija se najčešće dešava kada klijent uradi (slučajno) duple rezervacije, pa jednu organizator otkaže, drugu potvrdi a klijent dobije mailove za obje rezervacije i onda popuni baš onu gdje je organizator označio da klijent nije bio na turi. Pošto će druga rezervacija biti označena sa statusom realizovano, svakako nećete biti oštećeni.

Podrška 

 Za funkcionisanje rezervacionog sistema i affiliate partnerskog programa odgovorna je BOS4.tours platforma. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na: 
support@bos4.tours i viber: +38162514566.

imageSHARE