image
O projektu

"ReTRail“ je projekat čija je implementacija počela u aprilu 2022. godine, a sufinansiran je od strane Evropske unije i Savezne Republike Njemačke u okviru sveobuhvatnog EU4BusinessRecovery projekta, koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO. 
Projekat implementira Razvojna agencija Grada Trebinja – TREDEA, u partnerstvu sa Područnom privrednom komorom Trebinje i Turističkom organizacijom Grada Trebinja.
Opšti cilj projekta ReTrail je podržati oporavak turističkih operatera pogođenih COVID-om uvođenjem novih turističkih proizvoda na otvorenom, valorizacijom neiskorištenih lokalnih potencijala i upotrebom mehanizama za upravljanje destinacijom.

Kroz projekat je planirano unapređenje turističkih sadržaja u Trebinju kroz uređenje biciklističkih / pješačkih staza, postavljanje odgovarajuće signalizacije i nabavku opreme. Takođe je planirano i jačanje kapaciteta lokalnih operatera povezanih sa turizmom kroz niz radionica na različite teme, te izrada digitalne platforme za promociju aktivnog turizma i online rezervacije za buduće posjetioce.

EU4BusinessRecovery u okviru kojeg se implementira i „ReTRail“ je projekat Evropske unije koji pruža podršku BiH u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Vrijedan je 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada). Implementiraju ga GIZ, ILO i UNDP. Više o projektu EU4BusinessRecovery pronađite na oficijelnoj web stranici projekta.

imageSHARE