image

Mjesto polaska

Destinacija

Izaberite tip ture

Izaberite temu ture

Izaberite vrijeme trajanja ture

Trenutno nemamo ponudu za ono što tražite. Pogledajte našu last minute ponudu ili preporučene ture.

Image

Posjetite Park prirode Orjen - planinu koja će vas zadiviti i osvojiti svojim kamenim platoima i atraktivnim raspucalim stijenama. Iako na prvi pogled Orjen djeluje negostoljubivo i neosvojivo, dozvolite mu da vas očara već pri prvim koracima i preljepim vidicima.
Na ovoj planini se nalazi čuveno selo Crkvice koje se smatra za najkišovitije mjesto u Europi, s nekih 5 metara vodenog taloga godišnje.
Planinski masiv obuhvata 18.156 hektara gdje se nalazi više habitatnih tipova od evropskog značaja – jame, šume, travnjaci, planinski pašnjaci i livade. Ovo područje je idealno za opstanak značajnih životinjskih vrsta, kao što su medvjed, vuk, jarebica kamenjarka i atraktivna ptica grabljivica – orao zmijar. Inače ovo područje je poznato i po tome što je na njemu prisutna i tzv. „munika” (crnogorična vrsta drveta iz porodice „Pinaceae“) koja raste samo na prostorima Balkana. Zahvaljujući ovoj endemičnoj vrsti, Orjen je dobio status zaštićenog područja na kojem primjerci munike dostižu starost od čak 650 godina!

Područje masiva je prepoznato kao najatraktivnije za tzv. „aktivan odmor“ boravak u prirodi, hajking, planinarenje, speleologiju. Posebnu čar planina nudi ljubiteljima prirode koji uživaju u skupljanju gljiva i ljekovitog bilja.

 

Promo cijenaImage
Naredni polazak 09.12.2023
30 BAM35 BAM
Paket obuhvata:
  • Prevoz autobusom/minibusom
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
Saznaj više
Image
Naredni polazak 17.12.2023
15 BAM
Paket obuhvata:
  • Prevoz minibusom/autobusom
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Turistička taksa TO Danilovgrad
Saznaj više