image
Najbliže plaže Jadrana i kupališta u blizini Trebinja

Trebinjska ljeta karakterišu sunčani i izuzetno topli dani, idealni za osvježenje na nekom od lokalnih kupališta. U samom gradu na raspolaganju su vam tri bazena, dok u bližoj okolini grada osvježenje možete potražiti na nekom od riječnih izletišta ili u vodenom parku.

Riječni bazen Bregovi, sa prirodnim hladom i ljetnom baštom, već decenijama je omiljeno kupalište Trebinjaca.

Olimpijski bazen Banje i novosagrađeni zatvoreni bazen smješteni su na istoj lokaciji gotovo u centru grada. A pored kupanja, na ovim bazenima često se organizuju sportska dešavanja i takmičenja.

Ukoliko vam je potrebno ne samo osvježenje, već i malo više zabave i adrenalina, pravi izbor za vas je Aqua park u sklopu turističkog kompleksa Grad Sunca.

Za ljubitelje prirode na raspolaganju su riječna izletišta – Kamp Ušće, kupalište Kluba Jazina i stapovi na Sušici.

Zahvaljujući izuzetno povoljnom geografskom položaju i blizini mora veliki broj Trebinjaca odlazi gotovo svakodnevno na najbliže plaže na Jadranu, kako u Hrvatsku tako i u Crnu Goru. Poslednjih par godina to praktikuju i brojni turisti, pa smještaj pronađu u Trebinju, a na kupanje idu na Jadransko more.

Najbliži grad na Jadranu je Dubrovnik, pa samim tim i plaže u njegovoj okolini poput Srebrenog, Kupara, Orašca, Plata, Zatona, plaža u uvali Lapad i dr. Na svega tridesetak kilometara od Trebinja nalazi se plaža Kupari nekada čuveno vojno odmaralište prepoznatljiva po bujnoj mediteranskoj vegetaciji. Posljednjih nekoliko godina izuzetno popularna je neobična plaža Pasjača, nastala bacanjem velikog kamenja koje je more usitnilo i pretvorilo u fini šljunak. Većina ovih plaža su šljunkovite, pješčane, ali ima i stjenovitih.

Najbliže plaže u Crnoj Gori su na teritoriji Herceg Novog koji raspolaže sa čak 25km obale. Među najpopularnijima je Blatna plaža Igalo banjskog tipa sa ljekovitim pijeskom, odlična za porodice sa malom djecom. Atraktivna plaža Raffaelo u naselju Topla posebno je popularna među mladima.

Plaža Žanjice na poluostrvu Luštica je jedna od najlepših u Bokokotorskom zalivu, a do nje možete doći morem ili kopnom.

Posjeta jadranskim plažama na dnevnom nivou je već decenijama praksa Trebinjaca, ali ukoliko se odlučite da iz Trebinja posjetite neku od plaža na Jadranu svakako računajte na granične formalnosti i izaberite dio dana kada su manje gužve na graničnim prelazima. 

imageSHARE