image

Mjesto polaska

Destinacija

Izaberite tip ture

Izaberite temu ture

Izaberite vrijeme trajanja ture

Destinacija: Manastir Tvrdoš

Image

Manastir Tvrdoš je jedinstveno mjesto koje ćete posjetiti ukoliko težite duhovnom miru i blagostanju. Manastir je smješten u prelijepom okruženju planina, a izgrađen je u 14. vijeku i predstavlja jedan od najvažnijih spomenika srpske kulture i istorije.

Manastir Tvrdoš predstavlja jednu od najposećenijih turističkih destinacija u Trebinju i ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Ovaj impresivan manastir je bio važna središnja tačka za mnoge važne događaje u srpskoj istoriji i još uvijek je važno mjesto za pravoslavnu crkvu.

Manastir Tvrdoš je izgrađen od kamena i ima impresivnu arhitekturu sa kupolama. Unutar manastira se nalaze mnoge vrijedne freske i ikone koje predstavljaju važne dijelove srpske istorije i kulture. Posjetioci će takođe uživati u prelijepom pogledu na okolinu koja se pruža sa terase manastira. 

U sklopu manastira se nalaze različiti eksponati, uključujući rukopise i ikone, ali i nadaleko čuvena vinarija u kojoj se organizuju degustacije i prodaja autohtonih hercegovačkih vina iz manastirskih vinograda.

Posjeta manastiru Tvrdoš je nezaboravno iskustvo i svakako preporučujemo svima koji žele da se upoznaju sa srpskom istorijom i kulturom. Manastir je otvoren za posjetioce svakog dana, a u ponudi su i svakodnevni organizovani polasci iz centra Trebinja.

Ukoliko ste u Trebinju, ne propustite priliku da posjetite ovaj divan manastir i divite se njegovoj ljepoti i istorijskom značaju.

Image
Naredni polazak 21.07.2024
156,8 BAM
Paket obuhvata:
  • Prevoz
  • Obilasci prema programu
  • Ručak
  • Ulaznica za manastire Crkvina i Tvrdoš
  • Usluge lokalnog vodiča
Saznaj više