image

174,41 BAM

Kratki opis

Trebinje je grad koji će vas očarati na prvi pogled i privući da ga istražite. Prošetajte Starim gradom, popijte kafu pod čuvenim platanima, uživajte u zvucima i bojama ćuvene trebinjske Zelene pijace na centralnom gradskom trgu, obradujte nepca domaćom hranom i kvalietetnim vinima, obiđite mostove na Trebišnjici, manastir Tvrdoš i Hercegovačku Gračanicu. Zalutajte ulicama moćnog Dubrovnika i upoznajte čarobni Mostar! ...

Aktivnosti

 • Obilazak Trebinja sa vodičem
 • Fakultativni izlet- manastur Tvrdoš i manastir Hercegovačka Gračanica.
 • Obilazak Dubrovnika sa vodičem
 • Fakultativni izlet u Mostar i Blagaj

Opis ture

PRVI  DAN: BEOGRAD –TREBINJE

Polazak iz Beograda u 22h kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata.

Noćna vožnja do graničnog prelaza sa usputnim pauzama radi odmora.

 

DRUGI  DAN: TREBINJE

Dolazak u Trebinje u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme u centru grada.

 U dogovoreno vreme obilazak grada sa vodičem, pešačka tura u trajanju od 2 sata: Stari grad (Kastel), Osman pašina i Careva džamija iz 18 veka, Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu, Saborne crkva, tzv. Anđelkina kapija…Slobodno vreme u Trebinju ili odlazak na fakultativni izlet- manastur Tvrdoš i manastir Hercegovačka Gračanica. Povratak u Trebinje.Smeštaj u hotel oko 14h.Slobodno vreme. Fakultativna večera u nacionalnom restoranu. Noćenje.

 

TREĆI  DAN: TREBINJE-

 

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela.Slobodno vreme za fakultativni odlazak do Dubrovnika.

Dubrovnik je biser hrvatskog Jadrana, najposećenije turističko mesto upravo zbog velikog broja znamenitosti. Glavni je grad Dubrovačko-neretvanske županije, u podnožju brd Srđ.Šire područje obuhvata primorski pojas duh 250km, koji se proteže od Kleka na zapadu do rta Prevlake na istoku.Njegov povoljan geografski položaj doprineo je prosperitetu grada.Dubrovnik je osnovan u 7.veku, kao naselje Ragusa, a svoje zlatno razdoblje doživljava u srednjem veku kao Dubrovačka Republika, kada je bio središte naučnog, kultirnog, trgovačkog života čitave regije. Dubrovačka Republika ukinuta je 1808.a 1815.ova regija je pripojena ostalom delu Dalmacije i Hrvatske.

Obilazak grada sa lokalnim vodičem. Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo)

Povratak u Trebinje. Slobodno vreme.

 

ČETVRTI  DAN: TREBINJE-MOSTAR i BLAGAJ

Doručak. Slobodno vreme u Trebinju ili fakultativni odlazak do Blagaja i Mostara.

Blagaj i Vrelo Bune. Blagaj je naselje u Hercegovini, u južnom delu Bosne i Hercegovine, 7 km južno od Mostara. Do 14. veku područje je pod raškom, a od tada pod bosanskom vlašću.U istorijskim izvorima Blagaj je prvi put spomenut 1423. U blizini Blagaja je izvor reke Bune koji predstavlja najveći kraški izvor u Evropi. Pored izvora Bune nalazi se čuvena sufijska tekija. Blagaj, svojevrsna oaza mira koja pleni svojim osobitim prirodnim i kulturno istorijskim nasleđem, sa svojom tvrđavom hercega Stjepana Kosače – Starim gradom Blagajem, nekadašnjim centrom srednjovekovne Humske zemlje, kasnije Hercegovine, U jednoj sekundi vrelo daje 30m kubnih vode.Voda izvire iz dubine pećine u visokoj klisuri u podnođju brda Hum. Posle posete Vrela Bune, nastavak putovanja ka Mostaru.

Obilazak grada sa lokalnim vodičem. Grad Mostar jedan je od najvećih urbanih turističkih centara u Bosni i Hercegovini. Njegove najpoznatije znamenitosti su:Stari grad - istorijska četvrt Grada sa Starim mostom i nizom ostalih sadržaja iz bogate istorije grad,  Karađozbegova džamija, Franjevačka crkva, s najvišim zvonikom u Bosni i Hercegovini, Bišćevića sokak, sa poznatom Turskom kućom, istorijsko naselje Brankovac, sa kućama i avlijama starih mostarskih porodica, građeno u osmanskom stilu,kuća Alekse Šantića, Muzej Hercegovine.

FAQ

Polaske možete videti na tabu: Informacije o polascima ili u formularu za rezervaciju u prvom polju na kojem piše: Odaberite datum putovanja. Datumi polazaka su istaknuto označeni. Kliknete na datum i nastavite sa procesom rezervisanja.

Ukoliko vam ponuđeni datumi ne odgovaraju, proverite na pretraživaču da li postoji slična privatna tura a možete poslati i upit popunjavajući formular na ovom linku: ovde.

.

Rezervisanje je besplatno, tj. ne plaća se priliom rezervisanja. Vaša rezervacija odlazi organizatoru putovanja koji je u obavezi da vas u roku od najviše 24 h kontaktira, pošalje instrukcije za uplatu ili obavesti o daljem ishodu vaše rezervacije.

Ako tura ima promotivnu cenu, u delu Uslovi za promotivnu cijenu možete videti koliko je vremena ostalo do rezervacije po promotivnoj ceni za prvi sledeći polazak. U delu Važne obavijesti možete videti do koliko dana pred polazak važi promotivna cena.

Ukoliko vas zanimaju neke dodatne informacije, prilikom rezervacije upišite pitanja u formularu za rezervacije, u polju za dodatne napomene i organizator će vam poslati odgovore ili Vas kontaktirati telefonom.

Ostala pitanja i odgovore možete pogledati na linku ovde!

.

Plan putovanja

1

22.00:

 • Adresa lokacije polaska: kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata
 • Datumi polazaka:

Jezici vodiča

Bosanski, Engleski

Napomene za prijevoz

Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (audio i video), od 16 do 87 mesta

Napomene za smještaj

Smeštaj u hotelu 3*, u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom

Uključeno u cijenu

 • Prevoz turističkim autobusom
 • Smeštaj u hotelu 3*, u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • Razgledanje Trebinja sa lokalnim vodičem
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom putovanja
 • Troškovi organizacije putovanja

Nije uključeno u cijenu

 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi putnika
 • Fakultativni izleti: manastir Tvrdoš i Hercegovačke Gračanice-5 eur; večera u nacionalnom restoranu-20eur; izlet do Dubrovnika -20eur; brodić u Dubrovniku-12eur; izlet do Mostara -15eur
 • 1/1 soba isključivo na upit uz doplatu -30eur

Napomene za djecu

Deca imaju popust samo uz pratnju dve punoplatežne osobe. Deca do 12 godina – imaju 10% popusta, imaju sedište u autobusu i ležaj u hotelu

Ostale napomene

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza,parking, vodiča, ulaznica, organizacije...Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je lokalni partner.

Uslovi plaćanja

50% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pred put

Trebinje sa fakultativnom posetom manastirima Tvrdoš, Hercegovačka Gračanica, Dubrovniku i Mostaru 2 noćenja, 4 dana

Trenutno nema recenzija

Rezerviši turu