image

12Uslovi za promotivnu cijenu

Promotivna cena važi za rezervacije i uplate minimum 3 dana pred polazak

 

30 BAM

Kratki opis

Vodimo vas na hodočašće, stazama Svetog Vasilija Ostroškog kroz Hercegovinu ...

Aktivnosti

  • Posjeta manastira Tvrdoš
  • Posjeta Mrkonjićima - rodnom mjestu sv.Vasilija Ostroškog

Opis ture

Polazak u 8.00h iz Trebinja.
Vožnja do manastira Tvrdoš, razgledanje manastira i podruma uz pratnju licenciranog turističkog vodiča iz agencije. Manastir Tvrdoš je poznat po mnogo čemu, prije svega po svojoj burnoj istoriji, po svojoj starosti, datira već iz IV vijeka i smatra se da je jedan od najstarijih sakralnih objekata na ovom prostoru, a druga stvar po kojoj je najpoznatiji jeste što se upravo ovdje zamonašio sv. Vasilije Ostroški. Treća stvar jesu svakako čuvena tvrdoška vina - Tvrdoš i Žilavka. Nakon obilaska, put nastavljamo prema rodnom mjestu sv. Vasilija - Mrkonjićima. Nalazi se na istočnoj strani Popovog polja na putu Trebinje-Ljubinje. U ovom selu se 28. decembra 1610. godine rodio sv. Vasilije Ostroški, krštenim imenom Stojan, od majke Anastasije i oca Petra Jovanovića. Na praznik svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog Čudotvorca, 12. maja 1998. godine u selu Mrkonjićima je podignut hram. Hram je podignut na temeljima rodne kuće velikog božjeg ugodnika i nalazi se na desnoj strani puta kada se dolazi iz pravca Trebinja. Na lijevoj strani puta nalazi se hram sv. Nikolaja u kome je svetitelj kršten. Pored hrama je groblje u kome počiva i Sveta Ana, majka Svetog Vasilija. U 13h predviđen je polazak za Trebinje.

FAQ

Polaske možete videti na tabu: Informacije o polascima ili u formularu za rezervaciju u prvom polju na kojem piše: Odaberite datum putovanja. Datumi polazaka su istaknuto označeni. Kliknete na datum i nastavite sa procesom rezervisanja.

Ukoliko vam ponuđeni datumi ne odgovaraju, proverite na pretraživaču da li postoji slična privatna tura a možete poslati i upit popunjavajući formular na ovom linku: ovde.

.

Rezervisanje je besplatno, tj. ne plaća se priliom rezervisanja. Vaša rezervacija odlazi organizatoru putovanja koji je u obavezi da vas u roku od najviše 24 h kontaktira, pošalje instrukcije za uplatu ili obavesti o daljem ishodu vaše rezervacije.

Ako tura ima promotivnu cenu, u delu Uslovi za promotivnu cijenu možete videti koliko je vremena ostalo do rezervacije po promotivnoj ceni za prvi sledeći polazak. U delu Važne obavijesti možete videti do koliko dana pred polazak važi promotivna cena.

Ukoliko vas zanimaju neke dodatne informacije, prilikom rezervacije upišite pitanja u formularu za rezervacije, u polju za dodatne napomene i organizator će vam poslati odgovore ili Vas kontaktirati telefonom.

Ostala pitanja i odgovore možete pogledati na linku ovde!

.

Plan putovanja

1

9.00 h:

  • Adresa lokacije polaska:
  • Datumi polazaka:

Uslovi besplatnog otkazivanja

Beslatno otkazivanje minimum 48 č pred polazak.

Jezici vodiča

Engleski, Srpski

Napomene za prijevoz

Prevoz autobusom/minibusom visoke turističke klase

Uključeno u cijenu

  • Prevoz autobusom/minibusom
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča

Nije uključeno u cijenu

  • Individualni troškovi
  • Degustacija vina u manastirskoj

Napomene o odijevanju

Obzirom da se posjećuju manastiri, potrebno je da budete pristojno obučeni.

Ostale napomene

Osobe sa posebnim potrebama ne plaćaju kartu. Minimum za realizaciju ovog programa po ovoj ceni je 30 putnika

Uslovi plaćanja

Plaćanje prema instrukciji koju ćete dobiti od organizatora ili u agenciji organizatora najkasnije dva dana pred polazak

Stazama Svetog Vasilija Ostroškog

Trenutno nema recenzija

Rezerviši turu